22.12.2014

Marraskuussa asuntokauppa hiljeni Oulussa

CGI:n ja Etuoven ylläpitämän Tutka-palvelun mukaan kumulatiivisesti käytettyjen asuntojen kauppamäärät tammikuu – marraskuu pysyivät lähes viime vuoden tasolla. Kauppamäärät laskivat vain noin – 1,8 % 2013 kauppamäärin.  Marraskuussa käytettyjen asuntojen kauppamäärät puolestaan laskivat noin 20 % edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Em. tietokantaan tallentavat lähes kaikki rakennusliikkeet ja välitysliikkeet omat kauppansa, myyntiaikoineen ja kauppahintoineen.

"Kauppamäärissä näyttää tänä vuonna olevan suuria kuukausikohtaisia eroja. Jonakin kuukautena kauppamäärät saattavat olla 20 % plussalla ja seuraavana kuukautena 20 % miinuksella edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Kumulatiivinen kauppamäärä kertoo markkinatilanteen paremmin. Käytettyjen asuntojen kauppamäärät ovat laskeneet Oulussa vain 1,8 %, joka on aika lohdullinen lukema, kun otetaan huomioon talouden yleinen alavire sekä Oulussa toteutuneet massiiviset irtisanomiset ja yt-neuvottelut. Kaikkien asuntokauppojen kauppamäärät (uudistuotanto mukana) ovat v. 2014 laskeneet Oulussa noin 7 %. Isoin pudotus kauppamäärissä johtuu siten uudiskaupan vähenemisestä Oulussa."

"Omakotitalokauppamäärät ovat kumulatiivisesti 2,5 % plussalla verrattuna viime vuoteen. Myynnissä olevien omakotitalojen määristä on paljon puhetta pitkin vuotta. Tarjonta on ollut suurta suhteutettuna kauppamääriin. Nyt tarjonnan määrä on laskenut alimmilleen pariin vuoteen. Etuovi.com:n mukaan Oulussa oli myynnissä 19.12.2014 377 kpl omakotitaloja. Tarjonnan määrä on laskenut reilulla 160 talolla alkusyksyn määriin verrattuna, toteaa Sp-Koti Oulun yrittäjä Hannu Hietala. "

Kauppamäärä Oulussa 1.1.2013 – 30.11.2014, mukana kaikki kohteet. Graafissa käytetty numerodata on saatu Etuoven ja CGI:n ylläpitämästä Tutka-palvelusta.

Lisätietoja antaa Sp-Koti Oulun yrittäjä Hannu Hietala, 050 4488 050, hannu.hietala@spkoti.fi