18.11.2014

Asuntomarkkinakatsaus Oulu

Sp-Koti: Lokakuun asuntokaupat nousussa Oulussa


Tuoreen CGI:n ja Etuoven ylläpitämän Tutka-palvelun mukaan kaikkien asuntojen kauppamäärät (uudistuotanto mukana) nousivat 4 % verrattuna lokakuun 2014 kauppamäärin.  Käytettyjen asuntojen kauppamäärät lokakuussa nousivat peräti 10 % verrattuna edellisen vuoden lokakuuhun. Kumulatiivisesti Oulussa on tehty tammikuu – lokakuu aikavälillä noin – 5,3 % vähemmän asuntokauppoja (uudistuotanto mukana) kuin vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2013. Em. tietokantaan tallentavat lähes kaikki rakennusliikkeet ja välitysliikkeet omat kauppansa, myyntiaikoineen ja kauppahintoineen.

"Lokakuun kauppamäärien perusteella asuntokaupassa näyttäisi olevan vähän valoa tunnelin päässä. Vaikka talouden tilanne on ollut tasaisen harmaa, kuten marraskuun säätila, asuntokauppa yllätti positiivisesti, jos sitä tarkastelee viime viikkojen uutisoinnin perusteella. Erityisen ilahduttavaa on, että myös omakotitalokauppa osoitti piristymisen merkkejä. Lokakuussa Oulussa myytiin yli 40 % enemmän omakotitaloja kuin vuosi sitten lokakuussa. Näyttäisi siltä, että elokuu jää heinäkuussa uutisoitujen isojen irtisanomisten jälkeen shokki-kuukaudeksi ja syys-lokakuussa palattiin normaalille tasolle."

"Tarjonnan määrä on kääntynyt myös laskuun. Etuovi.com mukaan Oulussa oli myynnissä 427 kpl omakotitaloja 18.11.2014. Määrä on reilut 100 kpl vähemmän kuin vielä elo-syyskuussa. Osa taloista on mennyt kaupaksi, mutta osa myyjistä ovat ottaneet talonsa kokonaan pois myynnistä. Moni myyjä ei ole ollut valmis laskemaan hintapyyntöjä, niin tästä syystä taloja on otettu pois myynnistä odottamaan asuntokaupan piristymistä jälleen keväällä, toteaa Sp-Koti Oulun yrittäjä Hannu Hietala. "

 

Kauppamäärä Oulussa 1.1.2013 – 31.10.2014, mukana kaikki kohteet. Graafissa käytetty numerodata on saatu Etuoven ja CGI:n ylläpitämästä Tutka-palvelusta.

Lisätietoja antaa Sp-Koti Oulun yrittäjä Hannu Hietala, 050 4488 050, hannu.hietala@spkoti.fi